Skoči na glavno vsebino

Učenec naše šole, Mark Abel Sijanta, ki v novem šolskem letu že obiskuje Gimnazijo Murska Sobota, je v izteku prejšnjega šolskega leta zmagal na likovnem natečaju Banke Slovenije 2022, ustvaril je bankovec za 15 EUR.

Pri pregledu vseh prispelih del je imela komisija pri ocenjevanju kar težko delo, saj so bili prav vsi izdelani bankovci zelo zanimivi in različni. Stroga komisija je odločila, da je najboljši bankovec lastnonočno narisal Mark, za kar je prejel tudi priznanje na slovenstvi podelitvi v petek, 11. 11. 2022, na sedežu Banke Slovenije v Ljubljani. Na slavnostno podelitev, pogostitev in druženje so ga pospremili njegovi starši in mentorica, Irena Grašič Arnuš, priznanje pa je njemu in mentorici podelil guverner Banke Slovenije, gospod Boštjan Vasle.

Iskrene čestitke Marku, ki je prejel tudi praktično nagrado in se zraven podelitve udeležil še vodenega ogleda razstavnega prostora vseh izdelanih bankovcev ter aktualne razstave v Mali galeriji Banke Slovenije in Muzeja Banke Slovenije.

Dostopnost